Formativno spremljanje od spoznavanja do ustvarjanja

Formativno spremljanje od spoznavanja do ustvarjanja

Bi si želeli več lahkotnosti pri delu z vašimi otroki? Bi radi, da postanejo učenci bolj organizirani, odgovorni in znajo prevzeti šolsko delo v svoje roke? Si lahko zamislite sebe kot nekoga, ki samo opazuje učence in jim dovoli, da si na vprašanje: »Učiteljica, ali je to v redu?« odgovorijo sami?

Če ste si na katerokoli zastavljeno vprašanje odgovorili pritrdilno ali če se vam je ob njih pojavil dvom »To sploh ni mogoče!«, vas vabiva, da se nama pridružite na igrivem uvajanju formativnega spremljanja za prvo in drugo triado.

Celoten učni proces in metode dela boste spoznavali skozi tri različne webinarje. Vsak del je celota zase, se pa vsebine nadgrajujejo. Najbolj simpatično je dejstvo, da boste že takoj po udeležbi prvega dela komaj čakali, da se začnete z uvajanjem formativnega spremljanja v vašem razredu.

Kaj točno boste zase pridobili?

 • Enostavne predstavitve konkretnih primerov metod dela za prvo in drugo triado.
 • Posnetki iz razreda.
 • Sodelovanje v delavnicah, kjer boste vključeni kot učenci v procesu pouka.
 • Postopno usposabljanje (s podporo predavateljic in učnimi pripravami) za uporabo pri vašem pouku.
 • Izmenjavo izkušenj in primerov dobre prakse z ostalimi udeleženci.
 • Občutek varnosti, povezanosti in samozaupanja.
 • Veselje do poučevanja in druženja z vašimi učenci.
 • Možnost uporabe posnetka predavanja.

Cena: 219 €, za udeležence VIZ 172,83
Kontakt: kristina.ferel@guest.arnes.si, 070/746-262
Prijave: KATALOG KATIS
Program: PPU
Seminar: FORMATIVNO SPREMLJANJE: OD SPOZNAVANJA DO USTVARJANJA
Izvajalec: Kristina Ferel
Predavateljici: Nataša Lenarčič, Kristina Ferel

Datumi 1. izpeljave:

 • petek, 20. 10. 2023 (17h-20h) in sobota, 21. 10. 2023 (8h-11h)
 • petek, 17. 11. 2023 (17h-20h) in sobota,18. 11. 2023 (8h-11h)
 • petek, 8. 12. 2023 (17h-20h) in sobota, 9. 12. 2023 (8h-11h)

Datumi 2. izpeljave:

 • petek, 22. 3. 2023 (17h-20h) in sobota, 23. 3. 2023 (8h-11h)
 • petek, 5. 4. 2023 (17h-20h) in sobota, 6. 4. 2023 (8h-11h)
 • petek, 19. 4. 2023 (17h-20h) in sobota, 20. 4. 2023 (8h-11h)

Kratka predstavitev posameznega dela webinarja

Formativno spremljanje - uvajalni webinar

Spoznavni

V prvem delu webinarja boste dobili jasen uvid, kaj FS je in kako ga uporabljamo v razredu. Spoznali boste njegove prednosti, posamezne elemente in se seznanili s celotnim procesom (predvsem kako začeti) preko konkretnih posnetkov iz razreda. Pripravili si boste že prvo učno uro z elementi FS, ki bodo vam najbližje oz. najbolj enostavni za uporabo. Z izmenjavo mnenj in izkušenj boste v varnem okolju lahko preizkusili nekaj novega. Nekaj, kar vam bo olajšalo vaše delo v razredu.

Uvajalni

V drugem delu webinarja bomo ugotavljali predznanje, si podelili izkušnje, ki ste jih doživeli od zadnjega srečanja (ali jih imate od prej) ter si podrobneje pogledali posamezne elemente FS: kako oblikujemo kriterije, podajamo povratne informacije, učimo učence oblikovati čim bolj realne samopresoje. Vse naučeno boste tudi tokrat uporabili v svoji pripravi, da boste lahko takoj naslednji teden preizkusili v razredu.

Formativno spremljanje - spoznavni webinar
Formativno spremljanje - ustvarjalni webinar

Ustvarjalni

V tretjem delu webinarja bomo poiskali konkretne veščine, ki jih želite razvijati v vaši skupini in ki jih pri vaših varovancih pogrešate. Naučili se boste, kako skupaj z njimi pripraviti učno pot, ki bo vsem najbolj ustrezala. Osebno izkušnjo, kako to deluje in kakšen je učinek, boste pridobili tako, da boste na webinarju v vlogi učenca. Tudi tokrat si boste pripravili gradivo za konkretno izvedbo v razredu.

Najbolj zabavno pri vsem skupaj je to, da boste učitelji med seboj lahko sodelovali in se dopolnjevali. V sproščenem vzdušju se namreč rodijo najlepše ideje in zrastejo čudoviti primeri odlične prakse.

Povratne informacije udeleženk

Zelo sem vesela, da sem se udeležila seminarja. Odprl mi je povsem nov pogled na poučevanje ter vlogo in delo učenca in učitelja. Predavateljici sta nas odlično popeljali v “svet” formativnega spremljanja in z nami delili konkretne primere dobre prakse. Priporočam vsem! (Tina Omahna)

Webinar mi je dal občutek sreče, saj sem odkrila sistem, ki res deluje in sedaj še z večjim veseljem hodim v službo in poučujem. Vse je lažje in smiselno. Hvaležna sem za prejeto znanje. (Ana Kolarič)

Hvala za vse podeljene izkušnje. Res je zelo uporaben webinar, poln dobre prakse, tako z vajine strani kot s strani udeležencev. (Tina Kučej)

Hvala za super izobraževanje in za vse znanje, ki sta nam ga posredovali. Vesela sem bila vajinih izkušenj in nasvetov. (Klaudija Perko)

Hvala, Nataša in Kristina, za odlično izobraževanje. Vajina energija je neverjetna. Izobraževanje mi je dalo nov zagon. (Urška Škerget)

Hvala, Kristina in Nataša, za odlično izobraževanje, polno pozitivne energije, strokovnih izkušenj in idej ter spodbud, da FS vključimo v svoje poučevanje. Imejta takih skupin čim več, da se FS razširi v naše učilnice! Srečno naprej! (Eva)

Hvaležna sem vama, Kristina in Nataša, da sta vse 3 dele seminarja izpeljali tako slikovito, jasno in aktivno ter da sta zmogli sproti odgovarjati na vprašanja in pomagali reševati dileme. Sama moram pri pouku uvesti še več sprememb, ki bodo pripomogle k rasti otrok. Čestitke za izjemen seminar, ki sta ga izpeljali izjemni učiteljici. POGUMNO NAPREJ!

Hvala, da vajino bogato znanje in izkušnje delita naprej: konkretno, srčno in navdihujoče. Zares sta nas »okužili« s formativnim in hvala, da bom lahko z vsem znanjem in idejami šla pogumno in z zanosom v razred.