Igrivo uvajanje formativnega spremljanja

Igrivo uvajanje formativnega spremljanja – webinar, ki je nastal na povpraševanje udeležencev

Bi si želeli več lahkotnosti pri delu z vašimi otroki? Bi radi, da postanejo učenci bolj organizirani, odgovorni in znajo prevzeti šolsko delo v svoje roke? Si lahko zamislite sebe kot nekoga, ki samo opazuje učence in jim dovoli, da si na vprašanje: »Učiteljica, ali je to v redu?« odgovorijo sami?

Če ste si na katerokoli zastavljeno vprašanje odgovorili pritrdilno ali če se vam je ob njih pojavil dvom »To sploh ni mogoče!«, vas vabiva, da se nama pridružite na igrivem uvajanju formativnega spremljanja za prvo in drugo triado.

Celoten učni proces in metode dela boste spoznavali skozi tri različne webinarje. Vsak del je celota zase, se pa vsebine nadgrajujejo. Najbolj simpatično je dejstvo, da boste že takoj po udeležbi prvega dela komaj čakali, da se začnete z uvajanjem formativnega spremljanja v vašem razredu.

Kaj točno boste zase pridobili?

 • Enostavne predstavitve konkretnih primerov metod dela za prvo in drugo triado.
 • Posnetki iz razreda
 • Sodelovanje v delavnicah, kjer boste vključeni kot učenci v procesu pouka.
 • Postopno usposabljanje (s podporo predavateljic in učnimi pripravami) za uporabo pri vašem pouku.
 • Izmenjavo izkušenj in primerov dobre prakse z ostalimi udeleženci.
 • Občutek varnosti, povezanosti in samozaupanja.
 • Veselje do poučevanja in druženja z vašimi učenci.
 • Možnost uporabe posnetka predavanja.

Kdaj točno se webinarji začnejo?

 • SPOZNAVNI: 21. in 22. januar
 • UVAJALNI: 17. in 18. februar
 • USTVARJALNI: 18. in 19. marec

Vsak del traja 6 ur (2 dni po 3 ure, petek od 17:00 do 20:00, sobota od 08:00 do 11:00), kar je enakovredno 8 uram seminarja v živo.

Cena:
Posamezni webinar 75 €

Ugodnosti in popusti:
2 webinarja 130 €
3 webinarji 185 €

Kratka predstavitev posameznega dela webinarja

Formativno spremljanje - uvajalni webinar

Spoznavni

V prvem delu webinarja boste dobili jasen uvid, kaj FS je in kako ga uporabljamo v razredu. Spoznali boste njegove prednosti, posamezne elemente in se seznanili s celotnim procesom (predvsem kako začeti) preko konkretnih posnetkov iz razreda. Pripravili si boste že prvo učno uro z elementi FS, ki bodo vam najbližje oz. najbolj enostavni za uporabo. Z izmenjavo mnenj in izkušenj boste v varnem okolju lahko preizkusili nekaj novega. Nekaj, kar vam bo olajšalo vaše delo v razredu.

Uvajalni

V drugem delu webinarja bomo ugotavljali predznanje, si podelili izkušnje, ki ste jih doživeli od zadnjega srečanja (ali jih imate od prej) ter si podrobneje pogledali posamezne elemente FS: kako oblikujemo kriterije, podajamo povratne informacije, učimo učence oblikovati čim bolj realne samopresoje. Vse naučeno boste tudi tokrat uporabili v svoji pripravi, da boste lahko takoj naslednji teden preizkusili v razredu.

Formativno spremljanje - spoznavni webinar
Formativno spremljanje - ustvarjalni webinar

Ustvarjalni

V tretjem delu webinarja bomo poiskali konkretne veščine, ki jih želite razvijati v vaši skupini in ki jih pri vaših varovancih pogrešate. Naučili se boste, kako skupaj z njimi pripraviti učno pot, ki bo vsem najbolj ustrezala. Osebno izkušnjo, kako to deluje in kakšen je učinek, boste pridobili tako, da boste na webinarju v vlogi učenca. Tudi tokrat si boste pripravili gradivo za konkretno izvedbo v razredu.

Najbolj zabavno pri vsem skupaj je to, da boste učitelji med seboj lahko sodelovali in se dopolnjevali. V sproščenem vzdušju se namreč rodijo najlepše ideje in zrastejo čudoviti primeri odlične prakse.

Prijavnica

  Prijavljam se na webinarje:  Na navedeni naslov elektronske pošte boste prejeli račun za plačilo. Plačilo je mogoče poravnati preko PayPal ali s SEPA nakazilom na transakcijski račun (navodila prejmete ob prejetem računu). Pogoj za udeležbo na webinarju je plačan račun pred pričetkom webinarja ali veljavna naročilnica (velja samo za javne zavode, izdan bo e-račun).