Naši občutki in čustva

Naši občutki in čustva

NAŠI OBČUTKI IN ČUSTVA SO ODVISNI OD TEGA, KAJ DELAMO, KAJ SI OB TEM REČEMO IN KAJ MISLIMO. KRAJŠE POVEDANO: »NAŠE TRENUTNO POČUTJE JE ODVISNO OD NAŠEGA FOKUSA.«

Zdi se mi zelo pomembno, da odrasli zgornjo misel ozavestimo. Ko postane del naše resnice, občutimo pravo svobodo. Saj svobodni smo namreč lahko samo takrat, kadar imamo v življenju občutek izbire. In slednjo imamo na vsakem koraku: izbiramo lahko, kako se bomo vedli. Bomo odgovor na vedenje drugega ali se bomo znali umiriti, poiskati svoj notranji jaz in umirjeni podati povratno informacijo?

Ko se prvič srečam z novo skupino otrok, jih najprej vprašam:
»Kako bi se želeli počutiti? Bi radi imeli supermoč, da vas nihče na tem svetu ne bo mogel več ujeziti in užalostiti?«

Vedno z navdušenjem prisluhnejo mojim zgodbam in sledijo aktivnostim za spremembo čustvenih stanj. Hitro ugotovijo, da jim fizična aktivnost dvigne razpoloženje, postanejo boljše volje, so brez skrbi in imajo več energije. Dobijo tudi izkušnjo, kako ob vodenem dihanju sprostijo svoje telo in kako jim težke misli odplavajo.

Skozi leto skupaj oblikujemo povedi, ki jih podpirajo. Vse napisano je, sicer pod mojim vodstvom, plod domišljije učencev in učenk v prvi triadi.

Takoj, ko prepoznajo misel, ki jim ne služi, mi ji rečemo neekološka misel, gredo v iskanje nove. Če jim le to ne uspe, si izberejo eno od naštetih fizičnih aktivnosti in se podprejo z jezikom pozitivne psihologije.

Vabim vse, da aktivnosti preizkusite in po želji dodate svoje! Rezultat bodo zadovoljni posamezniki in izoblikovanje sodelovalne skupnosti, ki sta temelj za uspešno delo v naših šolah.

Da vam lahko pošljem dokumente pdf z aktivnostmi in besedami za boljše počutje, se, prosim, prijavite na mojo mailing listo: